su aritma cihazi alirken nelere dikkat edilmeli

Siz değerli tüketicilerimizin uzun süredir kafasını karıştıran sorulara hızlı bir şekilde cevap verebilmek için sizlerden gelen soru olan “En sağlıklı su arıtma cihazı hangisi?” sorusuna buradan cevap vermeye çalışacağız. Aklınızda ki bu soruya cevap aramak için aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz maddeleri dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.

  • İlk olarak satıcı firma güvenilir bir firma olmalıdır ve filtre takiplerini yıllık periyotlarda takip etmesi gerekmektedir. Takip sistemlerine sizi kaydedip filtre değişim süresi geldiği zaman sizleri uyarmalı ve randevu almalıdır. Sizlere satmış oldukları cihazların her türlü filtre ve yedek parçalarını en az 10 yıl boyunca bulundurma garantisi vermelidir.

  • Su arıtma cihazının depolama kapasitesi günlük kullanımlarınıza göre seçmeniz en uygunu olacaktır. Çok yüksek kapasiteli bir su arıtma cihazı ev için çok uygun değildir. Ev için düşük kapasiteli işyeri için ise yüksek kapasiteli su arıtma cihazı seçmeniz gerekmektedir.

  • WHO, SGS, FDA, NSF ya da WQA gibi akademik kurumlardan kalite belgesi alan cihazlar tercih edilmelidir. Cihazlarda kullanılan yedek parça ve filtrelerin garantileri hakkında detaylı bilgi almanızı tavsiye ederiz. Her kullanıcının en büyük hatası olan ucuz su arıtma cihazı alması durumunda düşük kalitede malzemelerin kullanılması ve kanserojen oluşturabilecek plastiklerin kullanılması ciddi anlamda su arıtma cihazlarında maliyeti düşürebilmektedir. Bu yüzden ürünün plastik hammaddesi hakkında bilgi talep edebilirsiniz.

  • Dünya’da kabul gören en güvenli arıtma teknolojisi olan “Reverse Osmosis” sistemleri tercih etmeye özen gösteriniz. Bu sistemler tamamen suların içinde bulunan tüm zararlı bakterileri atık su aracılığıyla dışarı atmaktadır. Atık suyu dışarı atmayan su arıtma cihazlarını almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

  • Su arıtma cihazı alırken dikkat etmeniz gereken diğer bir durum ise sistemin pompalı yada pompasız olmasıdır. Reverse osmosis sistemlerin çalışabilmesi için en az 3 barlık su basıncına ihtiyaç vardır. Eğer ki su basıncınız 3 bar altında ise Pompalı Su Arıtma Cihazı almanızı tavsiye ediyoruz. Aksi taktirde su basıncınız 3 bar altında olup pompasız su arıtma cihazı aldı iseniz sistem çalışmaz ve arıtma işlemi gerçekleşmez.

  • Son olarak ise su arıtma cihazı içinde bulunan arıtma tankının plastik yada çelik olması olayına dikkat etmeniz gerekmektedir. Plastik tanklı su arıtma cihazlarını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Plastik bakteri oluşumu sağladığı için çelik paslanmaz su tanklarını tercih etmeniz gerekmektedir.

Siz değerli tüketicilerimiz aklınıza takılan tüm soru ve soruları bu konu altında bizlere iletirseniz sizlere buradan hızlı bir şekilde yardımcı olabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir