Su arıtma cihazlarınızda belirli bir zaman sonra her muslukta olduğu gibi arıtma muslukları da damlatma yada sızdırma yapabilmektedir. Ortalama arıtma musluğunun değişim süresi 3 ile 4 yıl arasında değişmesi gerekmektedir. Bu süreler uzadığı için belirttiğimiz gibi muslukta damlatma yada sızdırma yapmaktadır.

Arıtma cihazı musluğu genelde yenisi ile değişmesi gerekmektedir. Ama değişim yerine tamir isterseniz bu biraz sıkıntılı bir süreç olmaktadır. Çünkü musluk içinde salmastra tabir ettiğimiz parça her musluğa uymamaktadır. Uygun olanı bulmanız ise biraz zaman almaktadır.

Sizler için yine aşağıda resimlerle arıtma musluğunun salmastrası nasıl değiştirilir göstermeye çalışacağız.

Biz resimlerde NSF onaylı bir musluğun salmastrasını açtık ama çoğu cihazda bu salmastra metal olur aşağıdaki resimde metal olanlara bir örnek resim ekliyoruz.

Yukarıda sizler için su arıtma cihazının salmastra değişimi nasıl yapılır onu göstermeye çalıştık. Yine de aklınıza takılan sorular olursa bizlere bu konu hakkında sorabilirsiniz.

2 thoughts on “Su Arıtma Cihazı Musluk Tamiri Nasıl Yapılır ?”
  1. İyi günler. Yıldız tipi su arıtma cihazının musluğu su damlatıyor. Yıldız tipi muslukta salmastra değişimi nasıl yapılır. Anlatabilir misiniz. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir