su aritma cihazi arizalari ve cozumleri nelerdir

Su arıtma cihazlarının içinde ya da dışında bir çok farklı arıza olabilir Bu arızaların bazıları kullanıcı kaynaklı olsa da fabrikasyon bazı sorunlarda ortaya çıkabilmektedir. Diğer mutfak aletlerinden farklı olarak su arıtma cihazları bakım ve kontrol gerektiren cihazlardır. Eğer bu bakım ve kontrolleri düzgün yapılmaz yada zamanında yapılmaz ise karşınıza bir çok sorunlar getirebilmektedir. Sizler için aşağıda sizlerden gelen su arıtma cihazı arızalarının nasıl çözüleceği hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Arıtma Suyun Tadı Değişti Sebebi Nedir ?

Bu soru açıkçası çok fazla kullanıcıdan bizlere gelmektedir. Bunun sebepleri arasında ilk sırada düzensiz filtre değişimleri yada filtrelerin uzun süre boyunca değişmemesinden dolayı kaynaklanır. Diğer bir etken ise tankın ömrünü tamamlamasından dolayı kaynaklanır. Eğer filtre değişimi yapılmadı ise yada tank ömrünü tamamlamış ise filtre değişimi ve tank değişiminin mutlaka yapılması gerekmektedir. Diğer bir sebep ise check valf yada flow arızasından dolayı kaynaklanır. Bu parçalar arızalandığı zaman geri tepme ve arıtmama durumu söz konusu olduğu için cihaz arıtılmamış suyu tekrar size verebilmektedir. Yada arıtma görevini hiçbir şekilde yapmaz.

Su Arıtma Tankı Kaç Saatte Dolar ?

Su arıtma cihazlarında farklı boyutlarda tanklar bulunmaktadır. Bazı cihazlarda 2.2 galon tank yada 3.2 galon tank bulunmaktadır. Bunlar litre olarak ise 9 litre yada 12 litre olarak bilinmektedir. Tankın dolma süresi açıkçası bir çok etkene bağlıdır. Suyunuzun kalitesi, şebeke basıncı yada membran gpd büyüklüğünden ve yada pompalı yani elektrikli olması gibi sebeplerden dolayı tankın dolma süresi değişebilir. Bunun en kolay hesaplanması ise membran GPD büyüklüğünden hesaplamak daha doğru olmaktadır. Örnek vermek gerekirse 75 GPD veya 80 GPD membran kullanıldığı zaman ortalama olarak tankın dolum süresi 45 dk ile 1 saat arasındadır. Ama diğer etkenler söz konusu ise bu süre birazcık uzayabilir.

Su Arıtma Cihazı Tankı Kaç Bar Olmalı ?

İlk fabrikasyon olarak tankların içinde bulunan hava basıncı 5 ile 7 psi arasındadır. Sakın bunu bar olarak düşünmeyin ölçü birimi psi’dır. Ama eğer bir tankın havası bitmiş ise artık kullanılmayacak demektir. Bir çok arkadaşımız yada kullanıcı tankın havası bitince tekrar hava basarak kurtarmaya çalışır ama eğer bitti ise hava basmak pek bir fayda etmez belki 1 gün çalışır belki 1 ay ama yine eskisi gibi çalışamaz duruma gelir. Bu durumda sizlere tavsiyemiz yeni bir tank almanızdır.

Su Arıtma Filtresi Değişmezse Ne Olur ?

İlk başta belirttiğimiz gibi su arıtma cihazları bakıma ve filtre değişimine ihtiyaç duyulan sistemlerdir. Diğer beyaz eşyalardan biraz farklıdır. Bu sebepten dolayı su arıtma cihazına ait filtreler belirtilen süre zarflarında değişmez ise sistem arıtma görevini yapmaz. Yapmadığı gibi size arıtılmamış suları verir. Ve hatta su arıtma cihazına ait diğer parçalarında bozulmasına sebep olur.

Arıtmadan Sıcak Su Gelme Sebebi Nedir ?

Açıkçası bu durum özellikle kış mevsimlerinde kullanıcıların başına gelmektedir. Özellikle tezgahaltında bulundukları için cihazlar ve kış aylarında tezgahaltı sıcak olduğu için bunu sebebi ise tezgahaltında bulunan sıcak soğuk hortumlardan dolayı sıcak su verebilme ihtimali yüksek tabi çok yüksek sıcaklıkta değildir. Ama montaj sırasında bazen teknik servisler yaz aylarında montaj yaparken sıcak su soğuk su hattını karıştırdıkları için bazen sistemi sıcak suya bağlayabiliyorlar. Bundan dolayı sıcak su verebilir cihazlar.

Su Arıtma Cihazı Kloru Temizler mi ?

Arıtma cihazlarının en önemli özelliği suda bulunan tüm zararlı maddeleri önlemek ve bizlere sağlıklı suyu verebilmektedir. Bundan dolayı arıtma cihazları sadece kloru değil bir çok zararlı maddeleri arıtabilmektedir. Suda bulunan klor,kireç ve diğer zararlı maddeleri arındıran özel filtreler bulunmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Neden Terleme Yapar ?

Yukarıda ki konuda bahsettiğimiz gibi yine bu sorun özellikle kış aylarında ortaya çıkmaktadır. Tezgahaltında bulunan bu cihazlar kış aylarında tezgahaltı sıcak olduğu için sıcak su ile soğuk su temas etmesi sonucunda terleme yapabilmektedir. Şebeke hattı ile çalışan arıtma cihazları sıcak suyun vermiş olduğu sıcaklık ile terleme durumu söz konusu olabilmektedir.

Su Arıtma Cihazı Atık Su Durmuyor ?

Su arıtma cihazlarında başlıca bulunan arızadır. Sebebi ise filtre değişimine bağlı olarak arıtma cihazının parçalarının bozulmasından kaynaklanır. Sistemde bulunan check valf ile flow parçasının arızalı olması sonucunda bu arıza ortaya çıkar. Sistem atık suyu kesmez ve devamlı olarak çalışır. Ve bu durumdan dolayı atık suyu dışarıya atar devamlı olarak.

Su Arıtma Membran Arızası Nasıl Anlaşılır?

Su arıtma cihazının ana filtresi membrandır. Bu filtrenin bozulması sonucunda cihaz hiçbir şekilde görevini yerine getirmez. Membran filtre arızalanması sonucunda sistem tam olarak ya su vermez yada arıtılmamış suyu normal şebeke suyunu sizlere verir. Bunun sonucunda arıtılmamış bir su veriyorsa cihazınız membran filtresi arızalıdır demektir.

Su Arıtma Cihazı Kaç Aşamalı Olmalı ?

Su arıtma cihazları standart olarak ve Sağlık Bakanlığı’nın verdiği onay doğrultusunda 5 aşamalı olarak üretilmektedir ve yurt dışından 5 aşamalı olarak gelmektedir. Tabi gelişen teknoloji ile bir çok yeni filtre üretildiği için 5 aşamada sonra istediğiniz kadar filtreyi sisteme ekleyebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Tankına Su Dolmuyor ?

Su arıtma cihazlarında ekstra olarak tank bulunmaktadır. Bu tanklar tamamen temiz suyu depolamaya amacıyla kullanılmaktadır. Eğer depoya su dolmuyor ise maalesef tankın ömrü bitmiş demektir. Tankınızı bu tür durumlarda değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Su Arıtma Cihazı Sürekli Neden Çalışır ?

Su arıtma cihazlarının çalışma mantığı temiz suyu depolamak pis suyu ise dışarı atmaktadır. Temiz suyu tanka depolayana kadar sistem çalışır ve tank dolduktan sonra sistem kendini kapatır ve çalışmayı durdurur. Ama tank dolduğu halde çalışmaya devam ediyorsa sistemde bulunan Shutt-Off , Check Valf yada Flow arızalanmış demektir. Bunların biri arızalı durumda ise bunu tam sizler anlayamazsınız ama bu parçaların hangisi bozuldu ise değişmesi gerekmektedir.

Elektriksiz Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır ?

Su arıtma cihazlarının çalışabilmesi için en az 3 barlık şebeke basıncına ihtiyaç vardır. Eğer şebeke basıncı düşük ise 3 bar altında ise sistemler çalışmaz. 3 bar su basıncı altında olan şebeke basınçlarında elektrikli yani pompalı su arıtma cihazı kullanmanız gerekmektedir. Ama 3 bar üstünde ise bu sistemler için elektrikli yani pompalı sisteme ihtiyaç duyulmaz.

Su Arıtma Cihazı Uzun Süre Kullanılmazsa Ne Olur ?

Bir çok kullanıcı özellikle yaz aylarında tatile çıktıkları için belirli bir süre su arıtma cihazlarını kullanmazlar. Bu durumdan dolayı kullanıcılarımız uzun süre kullanılmaz ise ne olur gibi sorular yöneltmektedir. Bu tür durumlarda cihaza hiçbir şey olmaz. Sadece güvenlik amacıyla tezgahaltında bulunan cihaza ait vanayı kapatmanız yeterli olacaktır. Ama kış aylarında soğuk bölgelerde su arıtma cihazlarında donma riski olduğu için bu tür durumlarda sıcak bir şekilde korunması gerekmektedir ve içerisinde hiçbir şekilde su kalmayacak şekilde bırakmanız gerekmektedir.

Su Arıtma Cihazı Tankı Ne Zaman Değiştirilir ?

Su arıtma cihazlarının tanklarının ortalama değişim süreleri 5 ile 7 yıl arasındadır. Tabi kullanıma bağlı olarak bu tanklar 10 yıl kadar kullanılabilmektedir. Ama imkanınız var ise fabrika verilerine dikkate alarak 5 ile 7 yıl arasında değiştirmeniz daha iyi olacaktır.

Su Arıtma Cihazı Kaç Sene Kullanılır ?

Su arıtma cihazları ürünün kalitesine bağlı olarak 10 yıl üzerinde rahatlıkla kullanılabilir. Ama bu süre zarfı filtrelerin değişmesi ve düzenli olarak bakımlarının yapılmasına bağlı olarak değişmektedir. Bir çok kullanıcılarımızın filtre ve bakımlarını düzenli olarak yaptığımız için bir çok kullanıcı 10 yıl üzerinde arıtma cihazlarımızı kullanmaktadır.

Arıtma Suyu Neden Baloncuk Olur ?

Arıtma cihazlarının ilk kurulumunda yada filtre değişimlerinde membran filtrede ki ve tatlandırıcı filtrede ki ve suda bulunan fazla oksijenden dolayı küçük mikro kabarcıkların oluşması normaldir. Bu durum kullanıma bağlı olarak değişmektedir. En geç 2 hafta içerisinde bu mikro kabarcıklar yok olacaktır.

Su Arıtma Cihazımda Su Kaçağı Var ?

Su arıtma cihazlarında çıkan en çok sorunlar arasındadır. Bunun sebebi ise hortum yada filtre kaynaklı olabilmektedir. Eğer su kaçağının nereden olduğunu bulmak istiyorsanız kağıt mendil yada kuru bir peçete ile tek tek kontrol ederek bulabilirsiniz. Kaçak nerede ise filtre ise filtre değişimi yada hortum kaynaklı ise hortum değişimi ile çözüm bulabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Tankım Dolu Ama Su Vermiyor ?

Böyle bir durumda muhtemelen ya tankın vanası kapalı konumdadır ya da tank artık ömrünü tamamlamış olabilir. Eğer tankın içinde hava bitti ise ya da arızalandı ise tankın içinde su olduğu halde suyu vermez. Bu durumda tek yapmanız gereken tankı değiştirmektedir. Bazen yanlış bilgi üzerine tanka tekrar hava basılabilmektedir. Ama her zaman dediğimiz gibi tanka hava basmak sadece günü kurtarır. Belki 1 gün çalışır belki 1 ay ama tekrar yine eski haline getirir.

Su Arıtma Cihazı Tankı Çok Geç Doluyor Sebebi Nedir ?

Su arıtma cihazına ait tankın ortalama dolma süresi 45 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir. Bu süre çok uzun bir süre oluyorsa büyük ihtimalle ya şebeke basıncınız çok düşük cihaz tam olarak arıtma yapamıyor ya da ana filtre olan membran filtrede sorun çıkmış olabilir. Açıkçası bu durumun sebepleri arasında birçok şey sayılabilir ama en belirgin sorun şebeke basıncı ya da membran filtre arızasıdır.

Arıtma Cihazının Şebeke Suyu Bağlantısı Nasıl Yapılır ?

Aşağıda sizler için bir resim hazırladık. Şebeke suyunu bağlamak zor bir işlem değildir ama biraz dikkat istemektedir. Sebebi ise şebeke hattını kırabilir yada sorun yaratabilirsiniz. Basit bir işlem gibi gözükse de bir çok kullanıcı bunu yaparken hatta zarar verebilmektedir.

sebeke suyu baglantisi

Membran Filtrenin Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarız ?

Membran filtrenin arızalı olduğunu birkaç durumdan anlayabilirsiniz. Bunlar arasında ilk olarak membran filtre arızalı yada tıkandı ise hiçbir şekilde sizlere su vermez. Diğer bir durum ise kireç kaçırması yada suyun tadının bozukluğundan anlayabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazımın Pompası Sürekli Çalışıyor ?

Açıkçası bu arızanın sebebi birden fazla olabilmektedir. Pompaya ait swichlerin arızalı olma durumu çok yüksektir. Diğer bir etken ise Shutt-Off , Check Valf, yada Flow arızalı olabilir. Böyle bir durumda tüm parçaları değiştirmek yerine bir servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Su Tankının Havasını Tamamladım Ama Bir Kaç Gün Sonra Tankın Havası Yine Bitti.

Her zaman bahsettiğimiz gibi arızalanan havası biten tanklara tekrar hava basılması açıkçası doğru bir çözüm değildir. Eğer ki bir tankın havası bitiyorsa yüksek ihtimalle tankın zarı patlamış yada yırtılmış olabilir. Bu durumda tek yapmanız gereken tankı değiştirmek olsun.

Arıtma Cihazı Kireci Arıtmıyor, Çay Demliyorum Çaydanlığın Dibi Kireç Tutuyor.

Arıtma cihazlarının kireci arıtmama gibi bir durumu söz konusu değildir. Membran filtre ve diğer filtreler bu işlevi tam olarak yerine getirebilir. Eğer membran filtre arızalı ise kireç kaçırma durumu söz konusu olabilir. İlk yapacağınız işlem membran filtreyi değiştirmek olsun.

Su Arıtma Cihazı Neden Ses Yapar ?

Su arıtma cihazının ses yapmasının sebepleri arasında en büyük etken basınç kaynaklıdır. Eğer su basıncınız yüksek ise ve bunun sonucunda cihaz suyu kesmeye çalışıyorsa özellikle tank dolduğu zaman suyu kesmeye çalıştığı zamanlarda ses yapma durumu söz konusu oluyor. Ayrıca su arıtma cihazına ait hortumlar çok fazla uzun bırakıldı ise hortumların sağa sola çarpması sonucunda ses yapabilme durumu da söz konusu olabilmektedir. Eğer çok fazla ses yapıyor ise yapmanız gerekenler arasında cihaz ile şebeke hattı arasına basınç düşürücü takmanız gerekmektedir. Ya da diğer bir sorun ise ses problemini shutt off parçası da yapabilmektedir. Shutt Off kontrol edilip arızalı ise değiştirilebilir.

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Aynı mı ?

Filtreler su arıtma cihazlarının modellerine göre çok fazla farklılık gösterebilirler. Her su arıtma cihazının filtresi hepsine uyar diye bir durum söz konusu olmaz. En iyi su arıtma cihazı ve sistemleri genellikle filtre kalitesine göre uzun yıllar boyunca sorunsuz olarak çalışırlar. Filtreler aynı olmadığı için satın alma işlemi yaptığınız firma ile görüşerek uygun filtreler satın almanız gerekmektedir.

Su Arıtma Pompası Su Kaçırıyor ?

Su arıtma cihazlarına ait parçalar uzun süre kullanım sonucunda deforme olabilmektedir. Özellikle pompa devamlı bir çalışma içinde olduğu için ortaya bir deformasyon çıkabiliyor. Bu arızanın sebebi ise pompa içinde bulunan diyafram kaynaklıdır. Diyaframın arızalanması sonucunda su kaçakları ortaya çıkabilmektedir. Eğer pompada çok fazla sorun yok ise pompa kafasının değişmesi sonucu arıza giderilebilir. Ama iç hatlarında sorun var ise yeni bir pompa almanızı tavsiye ederiz.

Sizler için yukarıda su arıtma cihazı arızalarından bahsetmeye çalıştık. Bu konuyu sizlerden gelen sorular üzerinde devamlı güncelleme yapmaya çalışacağız. Sizlerin de aklına gelen soru ve sorular var ise bizlere bu konu altından yorum yaparak sorabilirsiniz…

bize ulasin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir