Eğer evinize yada işyerinize su arıtma cihazı almak istiyorsanız hangi cihazın sizler için en iyi olduğuna karar veremiyorsanız bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Her kullanıcın istek ve talepleri farklı olduğu için sizlere bu yazımızda genel manada en iyi su arıtma cihazını nasıl seçeceğinize dair bazı ipuçları vermeye çalışacağız.

Günümüz de özellikle pandemi döneminde su arıtma cihazları önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ama sizler evinize su arıtma cihazı alırken çok fazla marka ve model olduğu için seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Ancak ideal bir su arıtma cihazında bazı özelliklerin mutlaka bulunması gerekmektedir. Bunlar sizler için aşağıda sıralayalım.

Belirtildiği üzere en iyi su arıtma cihazı, kullanıcı özelliklerine ve şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Bunlar;

  • Eğer ki evinizde yada işyerinizde su basıncı düşük ise mutlaka pompalı bir su arıtma cihazı almanız gerekmektedir. Aksi taktirde düşük basınçlı yerlerde özellikle 3 bar su basıncı altında basıncınız var ise mutlaka pompalı model almanız gerekmektedir.
  • Cihazınızı satın alırken mutlaka cihazınızda uluslararası kuruluşların belgeleri olması gerekir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onayına sahip olması gerekmektedir. Uluslararası belgeler arasında WQA,FDA,SDF ve NSF mutlaka olması gerekir.
  • Fiyat odaklı gitmek yerine cihaz odaklı gitmeniz daha doğru olacaktır. Fiyatı uygun yada pahalı bir cihaz sizin isteklerinizi karşılayacak diye düşünülmemesi gerekmektedir.
  • Suyunuzun kaliteli bir su olması için ph değeri en az 7 ve üzeri olması gerekmektedir.
  • Su arıtma cihazının özellikle arıtım yaparken minarel değerlerini koruması gerekmektedir. Ph ve mineral dengeleyici özellikte olan su arıtma cihazlarını tercih etmeniz doğru olacaktır. Eğer ki bu özellikleri kaybedecek bir su arıtma cihazı alırsanız aksine sağlıksız bir su içmiş olacaksınız.
  • İdeal bir filtreleme ile suda bulunan kötü tat ve kokuyu yok edecek, klor ve kireç gibi maddelerden arındıracak filtrasyon sistemli su arıtma cihazlarını almanızı tavsiye ederiz.
  • Mutlaka olması gereken cihazda çelik tank olması gerekmektedir. Plastik tanklı su arıtma cihazlarını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
  • Su arıtma cihazının servis ağının yaygın olması, aynı zamanda sorunsuz, hızlı ve etkin çözüm sunması büyük önem taşır.
  • Su arıtma cihazını aldığınız yerin mutlaka filtre takip sistemleri olmasına dikkat ediniz. Filtre takibi yapmayan firmalardan uzak durmanız gerekmektedir.Su arıtma cihazlarda dikkat etmeniz gereken tek noktanız filtre değişimleri olmalıdır.
Yukarı da belirttiğimiz hususlara dikkat ettiğiniz sürece sizler için en iyi su arıtma cihazını almış olursunuz. Su arıtma cihazlarımız hakkında detaylı bilgi almak için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir