Su arıtma cihazları piyasada 2 farklı çeşitte bulunmaktadır. Bunlar açık kasa ve kapalı kasa olmak üzere ikiye ayrılır. Ayrıca bu ürünler ise yine pompasız su arıtma cihazı ve pompalı su arıtma cihazı olarak ikiye ayrılır. Birçok kullanıcı bizi aradıkları zaman hangi su arıtma cihazını almalıyım gibi sorular sormaktadırlar. Su arıtma cihazını evinize alırken mutlaka ihtiyaçlarınıza göre almanızı tavsiye etmekteyiz. İhtiyaçlarınıza göre ürünleri şekillendirme ve en uygun cihazı almak en doğru seçim olacaktır.

Açık kasa su arıtma cihazları tankı ve cihaza ait ana şase ayrı olduğu için biraz yer kaplamaktadır. Ama kapalı kasa su arıtma cihazları ise her şey tek bir kutu içinde olduğu için çok fazla yer kaplamaz. Bu yüzden birçok kullanıcı kapalı kasa su arıtma cihazlarını talep etmektedirler.

Diğer bir durum ise pompalı ve pompasız farkıdır. Su arıtma cihazlarının çalışabilmesi için en az 3 barlık su basıncına ihtiyaç vardır. Eğer şebeke hattınız yani su basıncınız 3 bar üstünde ise pompasız su arıtma cihazını kullanabilirsiniz ama 3 bar altında ise bu durumda pompalı su arıtma cihazı tercih etmeniz gerekmektedir.

Pompanın amacı kesinlikle arıtma kalitesi ile bir bağlantısı yoktur. Tamamen cihazın rahat çalışabilmesi gerekli su basıncını sağlaması amacıyla kullanılmaktadır. Birçok kullanıcı yanlış bilgi olarak pompalı su arıtma cihazının daha iyi bir arıtma yaptığını düşünmektedir. Aslında belirttiğimiz gibi bu durumla hiçbir alakası yoktur. Tamamen su basıncını dengelemek ve cihazın rahat bir arıtma yapması için kullanılmaktadır.

Diğer bir konu ise açık ve kapalı kasa su arıtma cihazlarında ekstra filtre ekleme durumudur. Açık kasa sistemler isminden anlaşıldığı üzere açık bir yapıya sahip olduğu için istediğiniz kadar ek filtre koyabilirsiniz. Ama kapalı kasa cihazların iç haznesi dar olduğu için en fazla 6 ya da 7 filtre ekleyebilirsiniz. Bu durumlarda açıkçası tercih hakkını her zaman sizlere bırakıyoruz.

Su arıtma cihazları suda bulunan kötü kokuları ve zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı suyun sizlere daha yararlı olmasını sağlamaktadır. Arıtılmış suyun içerisinde kalsiyum, sodyum ve magnezyum gibi mineraller ideal düzeyde oldukları için ekstra olarak damacana ya da pet şişe kullanmanıza gerek kalmamaktadır.

Ayrıca su arıtma cihazlarından çıkan arıtılmış su diğer sulara göre kanda çok fazla dolaşım sağladığı için insan bedenine enerji vermektedir ve yaşam kalitesini ciddi oranda arttırmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Mutlaka su arıtma cihazının hammaddesi kaliteli hammaddeden üretilmesi ve dayanıklı olması gerekmektedir.

  • Su arıtma cihazı alacağının firmanın ve arıtma cihazının uluslararası kalite belgeleri mutlaka olmalıdır.

  • Su arıtma cihazında bulunan filtrelerin doluluk oranları yüksek olması ve kaliteli hammadde olması gerekmektedir.

  • Su arıtma cihazı aldığınız firmanın mutlaka servis ağının geniş olması ve filtre takip programlarının olması gerekmektedir.

  • Su arıtma cihazını almadan önce mutlaka ürün hakkında yorumları okumanızı ve fikir edinmenizi tavsiye ediyoruz.

Su arıtma cihazları sadece sağlık açısından etkili olmayıp bütçe açısından da ciddi anlamda sizlere fayda sağlamaktadır. Arıtılmış sular her zaman bütçe ve zaman açısından ciddi fayda sağlamakta olup örnek vermek gerekirse bir çok kullanılan teknoloji aletleri arasında ütüde dahi kullanıldığı zaman kireç oluşumunu engeller ve daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Skytürk su arıtma cihazları ile hem bütçeniz hem de sağlığınız zarar görmez. Skytürk ailesi olarak su arıtma cihazları ile en kaliteli hizmeti sunmaktadır.

bize ulasin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir