suyun faydalar nelerdir 2

Su hayatımızın her alanında kullandığımız önemli bir yaşam kaynağıdır. Gerek vücudumuz için gerek de temizlik için suyu kullanırız. Vücut sistemimizin düzenli olarak çalışması için her gün bol bol su tüketmeliyiz. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kadınlarda ve erkeklerde su içme miktarı farklılık gösterir. Kadınlar ortalama olarak günde 2.7 litre erkekler ise ortalama olarak günde 3.7 litre su içmelidir. Gün içinde tükettiğimiz besinlerdeki su miktarı da çok önemlidir. Bazı meyve ve sebzeler çok fazla miktarda su içerir.

Suyun faydaları saymakla bitmez. Cilde parlaklık ve canlılık etkisi katar. Stresli anlarınızda rahatlamanıza yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Mide rahatsızlığına özellikle de reflüye iyi gelir. Vücudumuzun ısısını dengeler. Vücuttaki fazla ödemi ve şişkinliği atar. Metabolizmayı çalıştırır. Böbrek rahatsızlıklarından korur. Emziren anneler için süt kaynağıdır. Unutkanlığı ve dikkat dağınıklığını önler.

Kırık, kepek, saç dökülmesi gibi saç sorunlarına engel olur. Daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam istiyorsak her gün mutlaka su içmeliyiz. Suyun faydaları elbette ki saymakla bitmez. Kaşıntınız varsa vücudunuz dökülüyorsa, halsizseniz, yorgunsanız mutlaka günlük su tüketiminizi duruma göre arttırmanız gerekmektedir. Tabi bu noktada suyu temiz ve taze içmek de çok önemlidir. Şebeke suları insan sağlığına zarar verirken su artıma cihazları bu zararı önler.

Su Arıtma Cihazları  Günümüzde Ne Kadar Atık Atmaktadır?

Su arıtma cihazları bilindiği üzere günümüzde sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz  hususlardan biri olarak kabul edilmektedir. Şebeke suyu  insan sağlığı açısından oldukça zararlı sular olarak kategorize edilirken su arıtma cihazlarının  klorsuz, kireçsiz, kimyasal maddesiz ve taze olarak sunulmuş olmasından kaynaklı su arıtma cihazlarının kullanım alanları oldukça yaygınlaşmıştır.

Kokusuz, kireçsiz, klorsuz ve son derece sağlıklı bir su tüketimi gerçekleştirmek istiyorsanız mümkün olduğu kadar  su arıtma cihazları tercih etmeniz gerekmektedir. Su arıtma cihazları ortalama olarak günde  1/3 oranında atık su atar. Atık su diye kategorize edilen sular aslında içme suyunuzun kalitesini düşüren ve sağlığa son derece zararlı olan bakterilerin, klorların, kireçlerin ve kimyasal suların temizlenerek ayrıştırıldığı sular olarak karşınıza çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir