su aritma cihazi alirken nelere dikkat etmeliyiz

İçilebilir su kaynağınızın kalitesi, içme ve yemek pişirme gibi amaçla kullanım için en temiz suları elde edebilmeniz açısında büyük önem taşımaktadır.  Her şeyden önemlisi her parçanın size ait su arıtma cihazına uygun olması, su arıtma cihazınızın kalite sertifikalarının olması, depolama ve işçiliğin düzgün yapılmış olması su arıtma cihazının kalitesini ciddi anlamda değiştirmektedir.

Su arıtma sistemleri hakkında sitemiz üzerinde çok fazla bilgi bulunmaktadır. Sitemiz üzerinden yada internet üzerinden yapmış olduğunuz araştırmalar sonucunda kendinize en iyi su arıtma cihazı alma kararına ulaşabileceğinizi düşünmekteyiz. Sitemiz üzerinde en iyi seçenekleri gördükten sonra istediğiniz su arıtma cihazını kendi evinizin rahatlığında size ulaştırmak için tüm koşulları sağlamaktayız.

Su Kalitesinin ve Arıtma Cihazının Önemi 

Evinize gelen tüm sular sert su olarak tabir edilir. Ve ev suyunuzun yüksek miktarda kirece sahip olduğu anlamına gelmektedir. Suda ki toplanmış katı maddeler , kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, bikarbonatlar, klorürler ve sülfatlar gibi inorganik tuzları içerir. Bu inorganik bileşenlerden kurtulmak için evinize en iyi su arıtma cihazı almanız gerekmektedir. Ve en iyi su arıtma cihazında kullanılan yöntem ise tek ve doğru olan yöntem ters ozmoz sistemdir.

Su Arıtma Sisteminde Su Basıncı Önemli mi ?

Evinize gelen su kaynağının akışı ve basıncı arıtma cihazları için ciddi önem taşır. Eğer su basıncınız çok düşük ise pompalı su arıtma cihazı yani elektrikli su arıtma cihazı almanız gerekmektedir. Su arıtma cihazlarının çalışabilmesi için en az 3 barlık su basıncına ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer 3 barlık su basıncı yok ise pompasız su arıtma cihazları maalesef çalışmaz tam olarak arıtım görevini yapmaz.

Ama 3 bar üstünde ise pompasız su arıtma cihazları çalışır ve görevini tam olarak yapabilir. Bu yüzden evinize gelen su basıncının önemi büyüktür ve kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu konuda su şebeke alt yapınızın uygunluğu ile ilgili Türkiye’nin her yerinde bulunan geniş servis ağımızdan faydalanabilirsiniz. 

Su Arıtma Sisteminde Elektrik Gerekli mi ?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi su arıtma cihazları hem elektrikli hem de elektriksiz olarak çalışmaktadır. Eğer ki su basıncınız 3 bar altında ise bu durumlar genellikle yüksek katlı binalarda yada köy bölgelerinde düşük basınçlı sular bulunmaktadır. Bu durumdan dolayı düşük basınçlı sularda mecburen pompalı su arıtma cihazı kullanmanız gerekmektedir. Yanlış biline bir konuya da değinmek isteriz.

Elektrikli yada pompalı olması sistemin daha iyi bir arıtma yaptığını söylemek yanlış bir bilgidir. Sadece cihazın daha rahat çalışabilmesi için kullanılmaktadır. İçme suyu üretimine herhangi bir şekilde katkı sağlamaz. Daha kalite ya da daha kalitesiz bir su asla yapmaz. Asıl arıtma kalitesini değiştiren durum cihaza ait filtrelerdir. Sizlere biraz da filtrelerden bahsedelim.

Su Arıtma Cihazı Filtresi Ne İşe Yarar ?

Suda bulunan klor, kireç gibi maddelerin yiyecek ve içeceklerimize ciddi anlamda etkileri bulunmaktadır. Yiyeceklerimizin ve içeceklerimizin tadını bozduğu gibi hatta ürünlerimizin bozulmasına sebep olabilmektedir. Su arıtma cihazlarında bulunan filtreler ise bu sağlığa zararlı maddeleri arındırmaya yaramaktadır. Su arıtma cihazları belirtilen zararlı maddelerin hepsini ayrıştırma yaparak daha sağlıklı su elde etmenizi sağlar.

Ancak su arıtma cihazları içinde bulunan filtrelerin bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Zamanı geçmiş kullanım ömrü dolmuş filtreleri kullanmak normal çeşme suyundan daha zararlı bir su kullanmanıza yol açmaktadır. Bu sebepten dolayı filtrelerin değişimine önem vermeniz gerekmektedir. Bundan dolayı Türkiye’nin her yerinde bulunan geniş servis ağımızdan faydalanabilirsiniz. 

Peki su arıtma cihazlarımızın filtre değişim sürelerinin geldiğini nasıl anlarız. Bizlerden su arıtma cihazı aldığınız zaman firma olarak sizleri filtre takip sistemlerimize kaydederek günü geldiği zaman arayarak filtre değişimlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde sağlamaktayız. Eğer kiralama olarak bizlerden hizmet almış iseniz sizlere ücretsiz olarak filtre değişimi sağlamaktayız. Eğer satın alma işlemi yaptı iseniz satın alma sırasında belirtilen fiyatlar üzerinden filtrelerinizi değiştirmekteyiz.

Su Arıtma Filtresi Kaç Yılda Bir Değişir ? 

Standart olarak üretilen su arıtma cihazlarında toplamda 5 adet filtre bulunmaktadır. Bu filtrelerin hem görevlerinden hemde kullanım sürelerinden aşağıda sizler için bahsedeceğiz.

Sediment Filtre; Su içerisinde bulunan katı partikülleri ve şebekenizde bulunan küf ve pas gibi maddelerin yok edilmesini yada tutulmasını sağlayan filtredir. Ortalama ömrü ise 12 ile 14 aydır.

Block Karbon Filtre: Su içerisinde bulunan kireç gibi maddelerin tutulmasını ve yok edilmesini sağlamaktadır. Ortalama ömrü ise 12 ile 14 aydır.

Gac Karbon Filtre: Su içerisinde bulunan klor ve kötü kokular gibi maddelerin tutulmasını ve yok edilmesini sağlamaktadır. Ortalama ömrü ise 12 ile 14 aydır.

Membran Filtre; Sistemin beyni ana filtresi olarak belirtebiliriz. Yukarıda ki filtrelerin kaçırdığı tüm zararları ve inorganik maddelerin yok edilip dışarı atılmasını sağlar. Ortalama ömrü ise 24 ile 28 aydır.

Post Karbon Filtre: Bu filtre tamamen Hindistan cevizinin kabuğunun yakılarak ortaya çıkan karbon ile üretilen bir filtredir. Arıtma ile ilgili hiçbir etkeni yoktur. Sadece suya tat vermek amacıyla kullanılmaktadır. Ortalama ömrü ise 12 ile 14 aydır.

Yukarıda sizler için filtrelerin özellikleri ve kullanım sürelerinden bahsettik. Filtreler birbirlerine çok benzemektedir. Ama burada dikkat edilmesi gereken konu filtrelerin sertifikalarının olması ve doluluk oranlarının yüksek olmasıdır. Eğer bu özellikler filtrelerde yok ise hem filtre süreleri çok kısa olacaktır hem de arıtma kalitesi çok düşük olacaktır.

Bizler SKYTÜRK olarak Türkiye’de tek NSF sertifikasına sahip olan firmayız. Ürünlerimizin hepsinde NSF sertifikası bulunmaktadır. Bizlerden isterseniz kiralama olarak isterseniz satın alma olarak su arıtma cihazlarına hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

bize ulasin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir