Merhaba su arıtma cihazı kullanıcıları. Bugün sizler için sizlerden gelen en çok soru sorulan konular hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Genel olarak su arıtma cihazları hakkında sorulan sorular arıtma cihazının tankı doldurma süresi yada su arıtma cihazının attığı atık oranı hakkında devamlı sorular gelmektedir. Buradan sizlere bu sorulara ve diğer sorulara cevap vermeye çalışacağız. İlk olarak bize gelen aşağıda ki soru ile başlayalım.

Su Arıtma Cihazı Tankı Ne Kadar Sürede Dolar ?

Arıtılmış suyun tankı doldurma süresi özellikle cihazda bulunan filtrelerin ve ekipmanlarının kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca su arıtma cihazları hem elektrikli hem de elektriksiz olarak kullanılabildiği için bu miktar biraz değişkendir. Çünkü pompalı yani elektrikli bir su arıtma cihazı aldığınız zaman su arıtma cihazına giriş yapılan şebeke suyunun basıncı yükseleceği için tanka su dolma hızı biraz daha yüksek olacaktır.

Ama pompasız bir su arıtma cihazı kullanıyorsanız şebekenizin basıncını tam olarak bilmediğimiz için arıtılmış suyun tanka dolma süresi biraz daha uzun olabilir. Ama ortalama bir cevap vermek gerekirse 8 litrelik bir su arıtma cihazının tankı ortalama olarak 30 dakika ile 1:30 dk arasında dolacaktır.

Yine söylediğimiz gibi buna etken filtre kalitesi, ekipman kalitesi,su basıncı ve özellikle elektrikli yada elektriksiz olması ciddi anlamda etkilemektedir. Ayrıca su arıtma cihazlarında bulunan membran filtre kaç GPD olduğu da önemlidir. Ortalama 75 GPD yada 80 GPD bir membran kullanıldığı düşünülür ise ortalama belirttiğimiz süre etkili olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir